2002-09-20 Resa 3

Datum: 2002-09-20
Plats: Swedish Whisky Clubs Convention

Oj vilken fest!

Vi var 15 personer från klubben som besökte Stockholm Beer & Whisky Festival i Nacka. Som en av 7 inbjudna klubbar i syfte att lära känna och träffa andra klubbar, leverantörer och sakkunniga.

Jag (Manne), Catarina, Björn och Erik Ehn bekantade oss med Hans-Åke Lilja som med sin klubb Whisky Academy of Scandinavian (WAS) tagit initiativ till klubbmötet.

Vi fick också en dryg timma på oss att knyta kontakter på mässan. Vi pratade med Symposion som är en av landets största whiskyleverantörer och Mackmyra Svensk Whisky om ett framtida återbesök.

Kl 14:00 samlades vi i fabrikörsvillan i anslutning av mässan får den första provningen. Den bestod av 8 st Single malt whiskies där bl.a. Folke Andersson (blender på vin & sprit) deltog med en av sina whiskys från serien Part Nan Angelen (änglarnas andel). Freddi Byrenius som håller i whisky skolan på mässan höll föredrag liksom Folke och Angela
(hon har tidigare jobbat på Akkurat vi slussen). Klubbarna höll sina presentationer och det visade sig att
föreningarna som grund jobbade lika. Intressant var dock att vi kommer att jobba tillsammans med ett nätverk för klubbar runt om i landet där vi kan söka och få speciell information i ämnet. Vidare pratade vi om provningsteknik och innehåll mm där vi kom fram till att klubbarna jobbar lite olika allt efter dom egna förutsättningarna.

Summan av föreningsärendena blev för vårat vidkommande att klubben skall jobba vidare med provningarna på samma sätt som tidigare och att Catarina som (provningsansvarig) tillsammans med Björn har fria händer att komponera dessa. Vi fick sedan en trevlig whiskyprovning med Thomas Kuuttanen från Symposion.

Kvällen fortsatte med en god middag och sedan i var och ens egen regi… En mycket lång och händelserik dag som inte lämnade en strupe torr!

Manuel Pannitteri

Posted in Resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

cheap prom dressescheap wedding dressesprom girl dressesSexy Dresses at Prom Dress Shop