2012-02-11 Resa 14

Datum: 2012-02-11
Plats: Mackmyra Destilleri

Whiskyåret började bra för oss, whiskyprovning och besök på Mackmyra Destilleri. Besöket på Mackmyra Destilleri var det första eventet som Whisky i Mälardalen (WIM) annordnat. WIM består av Strängnäs Whisky Society, Motstugans Whisky Vänner från Åkers Styckebruk och Eskilstuna Whiskykultur.

Vi var strax under 60 livsnjutare som fick uppleva gamla destilleriet och se det nya destilleriet från utsidan. Det nya destilleriet ser väl inte riktigt ut som ett traditionallt destilleri, utan mer som något man finner på Cape Canevaral i Florida, men tekniken går framåt, så det är väl så här det kommer att se ut i framtiden.

Vi började dagen med att lära oss om Mackyras historia och därefter besökte vi det gamla destilleriet. När alla lärt sig allt om Mackmyra, åkte vi till Högbo bruk för lunch och några av oss smakade lokal öl som lystrar till Jädraöl.

Efter lunchen var det dags för Mackmyraprovningen. Vi skulle prova sex whiskyn, men efter en förfrågan av en av deltagarna, fick vi en till, alltså sju olika whiskyn. Det intressanta tills slut blev att vi provade sju drycker, men bara fem whiskyn…skumt…ja, kanske inte…se nedan.

Efter provningen åkte till vi till nya Mackmyra Whiskyby, som inte är klar på långa vägar. Vi fick dock se Gravity anläggningen och besökte även lokalerna där förväntansfulla investerare lagrar sitt Uisge beatha.

Provningen

 1. Vit Hund
  Rådestillat 46,1 %
 2. Den Första Utgåvan
  46,1 %
 3. Mackmyra Moment Norrsken
  53,2 %
 4. Mackmyra Elegent på Sherryfat
  48 %
 5. Mackmyra Rök på Sherryfat
  48,8 %
 6. Mackmyra Extra Rök på Sherryfat
  2 år och 5 månader gammal 54,3 %
 7. Mackmyra Elegant, Förlaga till Gravity
  55 %

Några bilder från provningen

DSC_95853
Mackmyra Destilleri

DSC_95906
“Googla på Ulrik och Whisky, så hamnar jag först!”

P112009255
Mältat korn…

DSC_973850
Nya destilleriet…något ut över det vanliga.

P112009756
Norrsken…

DSC_963018
Mackmyras Pilotpanna…

DSC_95938
Medlemmar i WIM…

Tagged with:
Posted in Resor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

cheap prom dressescheap wedding dressesprom girl dressesSexy Dresses at Prom Dress Shop